Ja, grappig..

joe‘I want to know what Love is..’ zong een befaamd zanger eens en ik zing vrolijk mee. ‘I just want to know, if I’ll Be sleeping here alone. Don’t make me sleep alone!’ zingt een deephouse-chick, ik beweeg mijn hoofd sexy heen-en-weer op de maat van de muziek.

‘Goedemiddag!’ Ik zit klaar met m’n OV-kaart maar deze keer wordt er wat gebracht.
‘Alles goed meneer?’

Hmm.. Ik heb eerste-wereld problemen.
Ik denk na over vraagstukken als ‘spa-blauw-blauw of spa-rood?
M’n Rayban zonnebril of toch die van dat andere stoere merk?
Koptelefoon of oordopjes?
Korte of lange broek?
Slippers of schoenen?’  Dat zijn een beetje mijn issues.
En dan te bedenken dat er ook werelddelen zijn waar mensen niet hoeven na te denken over wat ze aan moeten trekken die dag omdat het altijd lekker warm is.

Ooh, daar mag ik helemaal geen grappen over maken, ze hebben daar helemaal geen kleding.
Ik vraag me wel eens af of de mannen in zulke landen zich ook druk maken om hun vrouwen.
Of eigenlijk, hoe ze hun vrouwen in den positie hebben gekregen waarin er niet zozeer sprake is van een glazen plafond maar meer van een betonnen vloer. #woordgrap
Ik zag een aflevering van een bepaald programma waarin een cameraploeg op reis was en daarbij een event bezocht waarbij 30000 maagden zich aanboden aan de koning.
Ik bedoel, wat een baas! Wat heeft die vriend wat ik niet heb?

Mm, in het echt ben ik best lief en by far niet zo racistisch, asociaal, en van God los als dat je op basis van bovenstaand stukje zou kunnen denken. Ik schrijf dit namelijk onderweg naar mijn geliefde Hilde aan de andere kant van het land. Ik ben aangeland op het punt waarop ik alles doe om haar gelukkig te zien, in dit geval was het op bevrijdingsdag 3 uur doorbrengen in treinen en bussen in plaats van buitensporig veel bier drinken op een festival, puur omdat zij zich verveelde.
De echte reden was dat ze zei: ik ben alleen thuis.

Sjonge, zo bedoelde ik het natuurlijk niet. Ik ben toch die nette jongen die doet alsof hij vrij is maar ondertussen moet vechten om niet onder ‘de plak’ terecht te komen. Mm, misschien is dat nog wat te positief verwoord; het is een verloren zaak. Ik ben zelfs gestopt met vechten en berust mij in het lot dat een bijzonder mooie jonge vrouw onderdeel van mijn leven is geworden. Ik wil haar niet verlagen tot een object, maar, wauw. Just wauw.
Haar ogen bedoel ik dan hè! Vrome christen zoals wij zijn trouwen netjes eerst. En dat is maar goed ook; ik ben weinig sexy en heb geen conditie. Daarnaast ben ik behaard als een beer en heb ik een buik waarvan je denkt: ohja, zijn moeder kan goed koken. Nu is dat maar half waar, het is mijn vader die bijzonder goed weet wat lekker is. Daarbij ben ik een echte emotie eter; een vlieg die tegen een raam aan vliegt is voor mij een reden om een Milka-koe te eten.

Maar genoeg over mij, ik ben nu al zo lang aan het woord! Hoe was je reis hier naartoe? Ik heb gehoord dat de stranden in Griekenland best prima zijn!
Of ik zakdoekjes van je wil kopen.. Nee, die hebben we genoeg hier, als je nou de temperatuur had mee genomen uit Syrië..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *