Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Het is weer tijd, goed om te doen; even van me afschrijven.
Ik zit op de bank, een grote mok thee naast me die zojuist is gezet door de beste chick ever die ik tegenwoordig ook legaal ‘mijn vrouw’ mag noemen; de foto hierboven is van onze bruiloft, hoe awesome is dat! 

Trouwens, ‘zet’ je thee, of maak je dat gewoon? Ik weet dat niet, ik ben eigenlijk ook niet zo’n theedrinker, ik drink liever het levensvocht dat ze ‘koffie’ noemen. In Italië hebben ze goede koffie, allemachtig. Ik dronk in Venetië ooit een espresso om 10.40 in één teug op, en toen ik 10.55 van het toilet kwam heb ik de hele dag niet meer gezeten van de energie die ik had opgedaan. Alsof ze daar iets hebben gevonden om die cafeïne te verrijken met speed, niet normaal.

Goed, ik zit dus op de bank. Voor mij staat een boxje van JBL, de FLIP4. Even een waarschuwing achteraf, deze blog bevat productplacement. Niet dat ik hiervoor betaald wordt, maar toch. Die boxjes kunnen dus bijzonder hard en maken een alleraardigst geluid. Omdat het zondag is heb ik keihard worship aan staan, daar hadden we behoefte aan. Of tenminste, ik had daar behoefte aan, ik heb het Hilde niet gevraagd maar ze klaagt ook niet, en wie zwijgt stemt toe.

We zijn dus opzoek naar een kerk hier in Ede. Misschien handig om even te vertellen, ik ben ondertussen dus getrouwd en woon met Hilde in een alleraardigst appartementje in het centrum van Ede. En met centrum bedoel ik dan ook echt centrum, we kunnen rollen naar de kroeg. Nu zal dat wat minder vaak voorkomen dan andersom, maar toch, het is geruststellend om te weten dat het kan.

Nu we in Ede wonen, leek ons het leuk om ook een kerk te zoeken hier. Na de geweldige trouwdienst door de NGK Doetinchem wilde ik daar eigenlijk niet weg maar je moet wat, elke zondag een uur heen en een uur terug is ook zo wat. Vorige week waren we al met vrienden uit Australië naar Mozaiek 0318 geweest, erg mooi om te doen, maar een te obvious keuze. Ik ben graag wat ‘anders’ als de rest, en aangezien die gemeente per zondag tegenwoordig zon 5000 mensen trekt ben je dan niet echt meer ‘anders’.

Goed, wat ze daar wel goed deden was de muziek, dat was vanochtend wat minder spannend. Orgels, ik heb daar weinig mee. Best leuk voor een keer, bij een concert in combinatie met andere oude instrumenten bijvoorbeeld, aardig tof. Grappig trouwens, ze hadden er vanochtend ook een viool bij en ze speelden tijdens het collecteren een serieus klassiek stuk, best tof. Zouden meer kerken moeten doen, dat is goed voor je.

Maar weinig worship, helemaal uit je dak gaan in aanbidding dus. Ja, één liedje voor de kinderen, dat dan weer wel.

‘onder boven
voor en achter
God is altijd bij mij
onder boven
voor en achter
God is om mij heen’

Mét gebaren, en de hele gemeente deed mee. Ik ben trots op de ouderen die heel actief bij ‘onder’ hun armen in de lucht staken en in verwarring bij ‘boven’ hun handen weer naar beneden haalden. Goed gelachen, leuk geprobeerd.
Goed, dat waren mijn ervaringen in de kerk vanochtend, het was erg gezellig. Het ging ook nog ergens over, best wel een interessant onderwerp zelf, maar daarover later meer.

#cliffhanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *