Gods leiding in de Bijbel

bijbel1 (2)In de komende week ga ik een aantal blogs publiceren die in het teken staan van ‘Gods leiding in de Bijbel’. Deze week komen Jefta en Jona aan bod, misschien volgen er later nog meer.

Als je mij een klein beetje kent weet je dat ik veel bezig ben met het onderwerp ‘Gods leiding’ en dat ik mij hier in probeer te verdiepen. Ik ervaar Gods leiding in mijn leven heel duidelijk, maar vooral doordat Hij me een schop in de goede richting geeft, en niet omdat ik die schop zag aankomen of omdat ik wist dat ik die richting op moest. Ik heb hier al eerder over geschreven in ‘Gods leiding in je leven’, ‘Vandaag ben ik gaan schrijven’, en in ‘De moraal van het verhaal’, maar deze keer heb ik de Bijbel er concreet bij gepakt. Hoe werkt dat nou in het oude-testament? Hoe verliepen de levens van Gods kinderen toen?

Voor nu is het zaak dat je een keuze maakt of je deze blogs wilt lezen. Ik heb bij het schrijven geen blad voor de mond genomen, en schrijf precies hoe het voor mij voelt, hoe ik het interpreteer.
Ik ben een gevoelsmens, en als ik de Bijbel lees ga ik ook echt op in het verhaal. Ik leef me in, ervaar het geluk, de spanning en frustratie. Dit maakt dat de interpretatie van de tekst niet echt ‘feit gericht’ is, maar vooral wat de tekst voor mij betekent.
Ik weet van mijzelf dat mijn uitspraken af en toe best plat en oneerbiedig kunnen zijn in de ogen van anderen, (ook al bedoel ik dat niet zo) en daarom wil ik je de keuze laten. Probeer open-minded de blogs te lezen, en als je vragen hebt kun je uiteraard een berichtje sturen.

Maandag ochtend het eerste deel van Jona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *